THE CAMBRIDGE ENGLISH EXAMINATIONS

This weekend some of our students will be sitting for the Cambridge English Examinations. They have worked hard all year long. We admire their dedication and commitment to their learning especially amidst the pandemic. Best of luck to them!

The Cambridge English Examinations take place annually, from the level Pre A1 Starters all the way to Proficiency. How can you benefit from taking these exams and how do they differ from other notable exams like IELTS or MUET?

Proficiency for Everyday English

In terms of content, Cambridge English offers more than dry academic English. You’ll study topics that are relevant to your every day life. Chapters in the textbooks are themed and filled with useful pointers.

The four skills covered, (listening, speaking, reading and writing) will help you express yourself, gain confidence and enhance your communication ability. Cambridge English equips you with the kind of English you would use to get by on a daily basis.

Internationally Recognised

Cambridge Exams are well-known globally and are highly reputable. They are certified by the University of Cambridge. Receiving a passing certificate is a formal testament to your language ability. It is something that you can wear proudly. Schools, universities and companies will recognise this exam. Thus, it helps make you more appealing in the eyes of the employer or schol and strengthens your application.

Validity

While other exams like IELTS have a validity period of two years after sitting for the examination, Cambridge exams are valid for life! They have no validity period and having that certificate will definitely come in handy.

DECEMBER HOLIDAY PROGRAMMES

All school holidays must be fun; YOURS INCLUDED! So we crafted a 3-day programme to make learning English fun, from nature walks at our sister company Meru Valley Resort to classroom fun. Come join us!

Programme Einstein

•  21 to 23 Dec 2020
  •  7-12 years old

Programme Sherlock

• 27 to 29 Dec 2020
  • 13-17 years old

You can choose half days (8am-12pm) or full days (8am-5pm).

1. 3 Half Days – RM 150
  2. 3 Full Days – RM 250
  3. Meru Visit Only – RM 100

Registration is open now! Get in touch with us to book your slot.

05-255 3067 / 05-246 0878 (Office Phone)

剑桥英文考试

这个周末ILTI部分学生将参加剑桥英文考试。为此他们已经刻苦学习了一整学年。尤其在身处特殊时期学生们仍然孜孜不倦地学习,这让我们感到十分敬佩。祝他们好运吧!

我们每年都举办一轮剑桥英文考试,考试难度从基础水平(Pre A1 Starters)一直到专业水准(Proficiency)。考生将通过这些考试获什么好处呢? 而我们又是如何区分剑桥英文考试及别的大型考试如托福考试(IELTS)、马来西亚高级教育文凭考试(MUET)呢?

掌握日常英文

就学习内容而言,剑桥英文不仅教导干巴巴的学术英文,您还可以学习到与生活息息相关的日常英文。课本中配有不同的主题及实用的指引来划分章节。

剑桥英文涵盖听、说、读、写四个语言技能,这将大大地帮助您学会如何表达,收获自信以及提高您的沟通能力。剑桥英文是一门您每天都会用到的实用英文。

剑桥英文受国际认可

剑桥英文享誉全球,受剑桥大学认可。一张合格证书也代表着对您英文水平能力的正式认可,您亦引以为豪。同时它受学校、大学及公司认可。有了剑桥英文,它让您增强你的实力,使您在用人单位和学者面前眼前一亮。

剑桥证书有效期

其他考试如托福考试,在通过考试后证书有效期为两年。但剑桥英文证书终身有效!当您需要时此证书一定会派上用场。

十二月假期营

孩子们必须愉快地度过所有学校假期,您也不例外!因此,我们精心设计了为期3天的假期营,包括在我们的子公司Meru Valley徒步活动到课堂游戏,保证让孩子们开心学习英语。

爱因斯坦假期营

• 2020年十二月21-23号
  • 7-12岁

福尔摩斯假期营

• 2020年十二月27-29号
  • 13-17岁

你可以选择半天(早上8点-中午12点)或全天给(早上8点-下午5点)

1. 半天营(3天)- RM150
  2. 全天营(3天)- RM250
  3. Meru Resort之旅 – RM100

现在就可以开始报名!赶紧联系我们预顶您的位置吧!

05-255 3067 / 05-246 0878 (办公室电话)

PEPERIKSAAN CAMBRIDGE ENGLISH

Pada minggu ini, sekumpulan pelajar kita akan menduduki peperiksaan Cambridge English. Mereka telah berusaha bersungguh-sungguh sepanjang tahun ini. Kami meminati dedikasi dan komitmen mereka terhadap pembelajaran pada wabak ini. Semoga berjaya kepada mereka!

Peperiksaan ini akan diadakan pada setiap tahun bermula daripada Pre A1 Starters sampai Proficiency. Apakah manfaat peperiksaan ini dan bagaimanakah ia berbeza berbanding dengan IELTS atau MUET?

Penguasaan Bahasa Inggeris Seharian

Dari segi kandungan, Cambridge English menawarkan lebih daripada Bahasa Inggeris akademik yang biasa. Anda akan mempelajari topik yang boleh dikaitkan dengan kehidupan seharian. Bab-bab dlam buku teks pula bertema dan diisi dengan petunjuk yang berguna.

Keempat kemahiran ang dilitupi, (mendengar, bertutur, membaca, dn menulis) akan embantu anda mengeksprasikan diri, dapat keyakinan dan menambahbaikkan kemampuan komunikasi anda. Cambridge English melengkapkan anda dengan Bahasa Inggeris yang akan diguna dalam kehidupan seharian.

Pengiktirafan Antarabangsa

Peperiksaan Cambridge terkenal dan ternama di seluruh dunia. Mereka diperakui oleh University of Cambridge. Penerimaan sijil kelulusan merupakan sebuah bukti rasmi terhadap kemampuan bahasa anda. Anda boleh berbangga memilikinya. Sekolah, universiti dan syarikat turut memberi pengiktirafan bagi peperiksaan ini. Jadi, ini akan membantu menarik perhatian majikan anda dan meguatkan permohonan anda.

Pengesahan

Peperiksaan seperti IELTS mempunyai tempoh sah iaitu dua tahun selepas menduduki peperiksaan tersebut tetapi peperiksaan Cambridge ini adalah sah sepanjang umur! Tiada tempoh sah bagi peperiksaan ini dan sijil ini akan amat membantu anda.

PROGRAM CUTI DISEMBER

Semua cuti sekolah menyeronokkan. ANDA PUN TERMASUK! Jadi, kita telah menyediakan sebuah program 3 hari untuk menjadikan pembelajaran Bahasa Inggeris lebih seronok, dari berjalan-jalan di Meru Valley Resort hingga keseronokan dalam kelas.

Program Einstein

• 21 sampai  23 Dis 2020
  • 7-12 tahun

Program Sherlock

• 27 sampai 29 Dis 2020
  • 13-17 tahun

Anda boleh memilih sama ada separuh hari (8 pagi – 12 tengahari) atau sepanjang hari (8 pagi – 5 petang)

1. 3 separuh hari – RM 150
  2. 3 sepanjang hari – RM 250
  3. Lawatan ke Meru sahaja – RM 100

Pendaftaran dibuka sekarang. Hubungi kami untuk menempah slot anda.

05-255 3067 / 05-246 0878 (Telefon Pejabat)