FOUR KEY ELEMENTS TO PROFICIENCY IN ENGLISH

Shekinah Glory

Whenever we study a language, there are four very important skills we need to know and practice. We can all agree that learning English takes time, effort and dedication. If you want to become fluent in English, you will need to work on all the four language skills.

The four language skills, also known as the Four Core English Skills, are divided into two.

Productive skills

Firstly, productive skills or output, consists of speaking and writing, where you have an idea or some information and you want to give that to another person. To put speaking into action, you speak in English and for writing, you write a letter or an email which helps you to create and send out information.

Receptive skills

Secondly, receptive skills or input, consists of listening and reading. Listening occurs when you listen to someone speaking or communicating to you in English and reading is when you read a book or a newspaper article where you understand what the information is and how it provides access so much more in the language.

Yes, you will need to improve all of these skills!

That is the real secret. If you are good at speaking or communicating but your listening skills are very weak, you will not be able to have good and fruitful conversation. On the other hand, if you are a poor reader or a writer, you will lack in delivering and receiving written information.

INTRODUCING TUITION LABZ – 1 SEPTEMBER!

We know our learning journeys have taken a hit because of MCO but don’t worry, we are here! From Standard 1 – Form 5, we’ve got your back!

Register by 24th August to enjoy the following:

1. a) Registration fees of RM50 waived
  2. b) Enrol for all 4 subjects (BM, English, Science & Math) at RM 150 per month (normal fees RM200.00) for up to 3 months

Parents, we know you may be very busy, so we’ve got you covered. Meals are available at RM7 per meal. Transport services to and from schools (within Ipoh) are also available at RM 70 per month if you need the help.

Let’s turn this year around and reach for the stars!

Hurry! Limited seats only…

Call us today at 05-255 3067 to secure your place!

四个学好英的关要素

学习一门语言,我们需要了解以下四项至关重要的技能并加以练习。 大家都知道学习英语需要耗费大量的时间和精力。 如果您希望把英语说得流利,那就需要掌握以下几点。

四项语言技能(也称为“四项英语核心技能”),分为两部分。

创造技能

首先,创造技能,或信息输出,其中包括口语和写作。当您有一个想法或一些信息想要传达给另一个人。 您需要说英语,从而练习口语。而在书写方面,您可以写信或邮件,以此帮助您创造并输出信息。

吸收能力

其次,吸收能力,或信息输入包括听力阅读。 当您在聆听他人用英语说话或与您交流时,您的听力能力能得以提高,当然阅读方面呢,在阅读书籍或报纸文章时,您需要了解并吸收其中的内容。

是的,您将需要提高所有这些技能!

这是真正的秘密! 如果您擅长口语,但听力能力不强,您将无法顺利愉快地进行对话。 另一方面,如果您在阅读或写作方面能力较弱,那就无法传达和吸收书面文字信息。

TUITION LABZ将于91日正式开始

虽然大家的学习因行动管制受阻,但无需担心,我们在这里!从小学一年级至中五,我们都可以为您提供帮助!

8月24日之前报名即可享受以下优惠:

a)免收注册费RM50

b)报名参加所有的4门科目(BM,英语,科学和数学),费用为每月RM 150(正常费用为RM200.00),优惠长达3个月。

亲爱的父母们,我们知道您可能很忙。因此我们特意准备伙食(每份RM7)。另外,如您需要帮助,我们还提供往返学校(怡保市内)接送,每月RM70。

让我们扭转今年的运势,步步高升!

马上报名吧!名额有限!

赶紧致电05-255 3067,预定您的位置吧!

4 ELEMEN KEMAHIRAN DALAM BAHASA INGGERIS

Shekinah Glory

Setiap kali kita mempelajari sesuatu bahasa, terdapat empat komponen yang perlu dipelajari dan dipraktikkan. Boleh dikatakan mempelajarai Bahasa Inggeris memerlukan masa, kesungguhan dan dedikasi. Jika anda mahu fasih dalam Bahasa Inggeris, anda perlu mempelajari empat bahagian kemahiran Bahasa Inggeris ini. Empat bahagian kemahiran ini juga dikenali sebagai Empat teras kemahiran Bahasa Inggeris yang terbahagi kepada dua.

Kemahiran Penyampaian

Kemahiran penyampaian mempunyai dua bahagian iaitu pertuturan dan penulisan, dimana anda boleh mendapat gambaran atau maklumat dan perkara yang ingin anda sampaikan kepada orang lain. Untuk menggunakan pertuturan anda akan bertutur dalam Bahasa Inggeris dan untuk penulisan anda akan menulis surat atau email yang membantu anda untuk menyediakan dan menyampaikan maklumat.

Kemahiran Menerima

Keduanya adalah kemahiran menerima, mempunyai bahagian mendengar dan membaca. Kemahiran mendengar terjadi apabila anda mendengar pertuturan atau komunikasi dalam Bahasa Inggeris dan kemahiran membaca pula apabila anda membaca buku atau artikel surat khabar untuk memahami apa maklumat yang disampaikan dan bagaimana ia memudahkan dalam semua perkara.

Anda perlu meningkatkan kemahiran dalam semua bahagian bahasa ini.

Itu adalah langkah yang perlu dilakukan. Jika anda boleh bertutur atau berkomunikasi  tetapi kemahiran mendengar anda adalah lemah, anda tidak akan mampu untuk berkomunikasi dengan baik. Dalam masa yang sama, jika anda lemah dalam pembacaan dan penulisan, sukar untuk anda menyampaikan dan menerima maklumat dengan baik.

MEMPERKENALKAN TUITION LABZ, PADA 1 SEPTEMBER INI!

Daftar sebelum 24 Ogos untuk mendapatkan kemudahan seperti berikut:-
Kita sedia maklum bahawa PKP telah mengganggu sesi pembelajaran kita, namun begitu, kami sedia membantu. Dari tingkatan 1 sehingga 5, kami ada penyelesaiannya untuk anda!

1. a) Pengecualian yuran pendaftaran sebanyak RM50
  2. b) Daftar kesemua 4 subjek (Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains & Matematik) dengan harga RM150 sebulan (yuran asal RM200.00) untuk tempoh 3 bulan.

Kami sedia maklum dengan ibu bapa yang sibuk dengan tugas harian, dan kami disini sedia membantu. Makanan ada disediakan dengan harga RM7 untuk setiap hidangan.

Kenderana ada disediakan dari sekolah dan ke sekolah (dalam kawasan Ipoh) dengan harga RM70 sebulan.

Jadi ayuh ubah apa yang telah terjadi pada tahun ini untuk sesuatu yang lebih baik!

Ayuh! Tempat adalah terhad.

Hubungi kami di 05-255 3067 untuk dapatkan tempat anda!